2017. január 25., szerda

Jógatábor 2017



M E G H Í V Ó
Kedves Érdeklődő,
szeretettel hívunk a már hagyománynak számító jógatáborba, mely idén 31. alkalommal kerül megrendezésre 2017. június 24 - 30. között.
Témája: Jóga és az élet rejtélyei
Géza szavaival: Az élet tele van „titkokkal“. Talán a legnagyobb titok maga az élet értelme. H. Motoyama, egy jógi szerzetes és egyetemi tanár egy egész könyvet írt arról, hogy az élet a tanulásról szól. A tanulás nem annyira a könyvtudást illeti, de megtanulni azt, mi a „karma” és a „dharma”, tehát az életfolyamunk dizájnja, amit meg kell tanulnunk követni. Ha ez nem sikerül elég jól, akkor igényesebb tréning körülmények mellett kell újrapróbálnunk. De mire jó mindez, amikor az Abszolút Tudat, a Lét, az tökéletes, és ellentétmentes? Mi az oka annak, hogy épp itt, most vagyunk a földön? Miért kell ebben a rohanó világban helytállnunk? Miért van egyre nagyobb választék abból. amit megszerezhetünk, tapasztalhatunk, megismerhetünk? Ez már az igényesebb életkörülményekhez tartozik? Miért találkozunk bizonyos emberekkel és nem másokkal? Honnan tudjuk, melyik ember megfelelő barát vagy társ, melyik nem?
Kérdésből rengeteg van, és a megfelelésük azt feltételezi, hogy nem mindig kívül próbáljuk megtalálni a választ, de belülről, ahol ez megvan, de nem mindig férhető hozzá. Tehát meg kellene értenünk a világagyetemet? Bizonyos értelemben igen, mert különben a személységünk rabjai maradunk, és keserűen távozunk majd ez életből.
A nyári kurzus témája és gyakorlatai ebben kívánnak segítséget nyújtani. A programunk mint mindig reggeltől estig terjed egy bő ebédszünettel együtt, ahol a gyönyörű környéket is kutathatjuk.
Helyszín: Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
A szobák 2 illetve 3 ágyasak, kérünk, hogy a jelentkezési lapodon tüntesd fel, kivel szeretnél egy szobába kerülni.
A tábor időpontja:  2017. június 24-től (szombat délutáni érkezéssel) június 30-ig (a tábor csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul). Június 30-án, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként egész napos közös kirándulás a közeli hegyekben.
Utazás: egyénileg, de kérjük, hogy a jelentkezési lapodon írd meg, hogy szeretnél-e ebben segítséget kérni, illetve tudsz-e másnak segíteni abban, hogy telekocsi rendszerrel szervezhessük a kijutásod.
Az étkezés: naponta háromszor, vegetáriánus ételt biztosítunk.
A részvételi díj két részből tevődik össze:
15.000 Ft előleg, melyet a lentebb megadott számlaszámra kérünk elutalni, és 191 Euro/fő szállás+étkezési és szervezési díj (ez a helyszínen fizetendő). A laktóz-, sikér-, cukormentes diéta napi 2 Euroval növeli a költségeket, tehát összesen 12 Euroval).
Jelentkezés módja: a mellékletben csatolt jelentkezési lap kitöltése, és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com címre, illetve az előleg befizetése
Jelentkezési határidő: 2017. április 30.
A tábor programjának részletesebb leírását a http://www.jogatabor.com/jogatabor-2017/ oldalon olvashatod.Ugyaninnen tölthető le a jelentkezési lap is.

Bármilyen felmerülő kérdés, kérés esetén írj a dvagvolgyi@gmail.com e-mailcímre.

Szeretettel várjuk a találkozást!